Musical

Årets musical

Hvert år kan elever fra 8. og 9. klasse deltage i den store musicalopsætning. Forestillingen opføres i hallen for byens børnehaver, andre nærliggende skoler og selvfølgelig for skolens egne elever og forældre samt tidligere elever. Musicalen er et tilbagevendende tilløbsstykke, og mange glæder sig måneder forud til at komme og se opsætningen.

Stykket bliver instrueret af et fast lærerteam, men centralt er, at eleverne har medindflydelse på både valg af musical, det musiske udtryk, kostumer, lyd- og lysopsætning samt scenografi.

Skuespilprøverne indledes i oktober med en audition, som danner grundlag for rollefordelingen. Herefter øves ugentligt frem til uge 6, hvor der er premiere. Selvom der er audition, er det vigtigt at pointere, at ALLE fra 8. og 9. klasse kan deltage i musicalen, hvis bare lysten er der.

Den musikalske ledsagelse står eleverne også for. Gennem instruktion fra musiklærerne skal eleverne blandt andet lære at udvælge passende genrer og også komponere sange, der understøtter handlingens budskab. Musicalorkesteret starter ofte deres prøver sidst i november og øver på hverdage, hvor det passer de involverede elever og lærere, samt i weekender.

Af tidligere forestillinger kan nævnes: Grease, Bølle Bob, Pippi, Bugsy Malone og Troldmanden fra Oz.

Faktisk skole. Fede arrangementer de også laver.

Linette Skou Larsen