Kor, nørdehold mv.

Syng i kor
Alle elever i 0. og 1. klasse har en obligatorisk korlektion i Micro- og Minikor hver uge. Vi synger gamle og nye børnesange, og vi arbejder med talekor og fagtesange, ligesom vi øver opmærksomhed. Kravene skærpes i Minikoret, da eleverne allerede har sunget i Microkor i 0. klasse. Lektionen vil ligge i elevernes almindelige skema.

Midikor er for elever i 2. til 4. klasse.  Også her skærpes kravene, da eleverne efterhånden har sunget et par år. Her arbejder vi så småt med 2-stemmighed, mest i form af kanons. Der er specielle kordage, og koret giver koncert et par gange om året.

Nørdehold - noget for musiknørder
Dette hold er for dig, der vil noget mere med musikken og har lyst til at nørde med alt det grundlæggende i musikkens verden. Vi arbejder blandt andet med:
Hørelære - træning af hørelsen i at genkende toner, intervaller, akkorder og rytmer.
Rytmelære - den teoretiske forståelse af rytmernes opbygning; helnoder, fjerdedele, pauser og så videre.
Nodelære - lær om nodenavne, tonearter, taktarter med mere.

Eleverne kommer med forskellige baggrunde, så de vil komme til at arbejde på forskellige niveauer, så alle får mest muligt ud af faget. Elevernes teoretiske viden om musik bliver meget større, og dermed bliver de dygtigere musikere!For at deltage på holdet, skal man gå til instrumentalundervisning i Musikskolen og have gjort det i flere år. Der kan forekomme optagelsesprøve til holdet, da der er et begrænset antal pladser.

Workshops
Af og til arrangerer vi workshops til kortere forløb inden for et bestemt emne. Der vil blive udsendt information til skolens forældre i god tid, inden disse workshops løber af stabelen.